pixel

Νέα εποχή με έμφαση στην ταχύτητα Μεταφορά σε νέο πιο γρήγορο Server

Facebook
Email
LinkedIn

Η εταιρείας μας iArk Digital Agency, ολοκλήρωσε την ολική μεταφορά των υποδομών της σε νέο πιο γρήγορο μηχάνημα στην εταιρία Hetzner η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία Data Center στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα το μηχάνημα και οι δίσκοι μας αντικαταστάθηκαν με την τελευταίας τεχνολογία στο κομμάτι του Server – Hosting με δίσκους NVMe SSD Datacenter Edition.

Οπότε από 4 Cores (8 Threads) που είχαμε μεταφερθήκαμε σε 16 Cores (32 Threads), αντί για μηχανικούς δίσκους έχουμε NVME και έχει και ECC RAM 128GB (από 64GB στον παλιό) που αν και σπάνιο να συμβεί διορθώνει bit flips από κοσμική ακτινοβολία που αλλιώς ανάλογα σε πιο σημείο στη RAM θα συνέβαιναν θα μπορούσαν να κρασάρουν κάποια εφαρμογή.

Επιπλέον οφέλη σε όλους μας εκτός από την ταχύτητα είναι τα παρακάτω :

1) Εάν ποτέ κρασάρει ο server ή πέσει το ρεύμα, δεν χρειάζεται μετά να γίνει fsck στο δίσκο για να διορθωθούν τυχόν προβλήματα στο filesystem. Το fsck με βάση τον όγκο των δεδομένων για να ολοκληρωνόταν θα είχε ένα downtime κάνα 2-3 ώρες, οπότε εάν προκύψει ποτέ πρόβλημα γλιτώνουμε αυτό το downtime.

2) Συμπίεση στα δεδομένα, όπου με το ίδιο hardware η εγγραφή/ανάγνωση στον δίσκο είναι πιο γρήγορη γιατί έχει να διαβάσει/γράψει λιγότερα δεδομένα.

3) Λόγο του ότι το ίδιο το ZFS ελέγχει τα checksums, δηλαδή εάν τα δεδομένα έχουν γραφτεί σωστά στο δίσκο απενεργοποιούμε τον έλεγχο αυτόν από την MySQL που σε δοκιμή που έκανα σε ένα import ενός .sql 10GB με το ίδιο hardware γίνεται 30% πιο γρήγορα. Οπότε και γενικότερα και τα υπόλοιπα queries τρέχουν πιο γρήγορα.

4) Υποστηρίζει snapshots όπου είναι στην ουσία τρόπος για backups που πιάνουν ελάχιστο χώρο, οπότε στο μέλλον αντί για daily, weekly, monthly backup θα έχουμε 30 daily (δηλαδή για τις 30 προηγούμενες ημέρες + κάποια παλαιότερα weekly).

Διαβάστε επίσης