pixel
wordpress speed

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας σε WordPress : 14 Εργαλεία για να τρέξεις .. "σφαίρα"

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας : Ένα μεγάλο κεφάλαιο όσον αφορά την εμπειρία των χρηστών μας στην ιστοσελίδα μας!

Ποια Plugins μπορούν να κάνουν την ιστοσελίδα σας ταχύτερη και καλύτερη; Εμείς έχουμε τη λίστα με 14 εργαλεία wordpress από αυτά τα οποία πρέπει να εγκαταστήσετε στο WordPress σας.
1. WP Rocket
Το WP Rocket βαθμολογήθηκε ως το Νο1 Cache Plugin σε μία δημοσκόπηση στο Facebook και ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν στο site τους. Σημειώστε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ένα plugin 1 προσωρινής μνήμης ταυτόχρονα, ωστόσο είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τουλάχιστον 2-3 για να δείτε ποιος σας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα / επιδόσεις στο Pingdom / GTmetrix.
*Η iArk χρησιμοποιεί το WP Rocket για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας

2. WP Fastest Cache
Αυτό είναι το plugin προσωρινής μνήμης με την υψηλότερη βαθμολογία και είναι εξαιρετικά εύκολο στη ρύθμιση παραμέτρων. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα WP Fastest Cache σάς δείχνει τον τρόπο ρύθμισης παραμέτρων των καρτελών και την ενσωμάτωσή τους στο Cloudflare + MaxCDN αλλά εδώ είναι η πρώτη καρτέλα (παρακάτω).
Σε αντίθεση με το WP Rocket, αυτό το plugin δεν έχει επιλογή για lazy loading εικόνες & βίντεο, εκκαθάριση βάσεων δεδομένων και άλλες επιλογές … Ετσι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το WP Optimize και Lazy Load For Video plugins εάν θέλετε αυτές τις λειτουργίες επίσης.

3. W3 Total Cache
Το W3 Total Cache μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά καλά σε μερικούς ιστότοπους, όχι τόσο καλά σε άλλους. Οι ρυθμίσεις του W3 Total Cache είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

4. WP Optimize
Καταργεί τα trash posts, τα spam, τις αναθεωρήσεις άρθρων ( post revisions ), τα transients και άλλα ανεπιθύμητα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη βάση δεδομένων σας και τα οποία μετά τη συσσώρευση μπορούν να επιβραδύνουν τόσο το WordPress σας όσο και τον πίνακα διαχείρισης. Θα «έτρεχα» αυτό κάθε δύο εβδομάδες (και το WP Optimize και WP Rocket έχουν την επιλογή να προγραμματίσουν).

5. Lazy Load For Videos
Αυτό το plugin αντικαθιστά τα ενσωματωμένα βίντεο Youtube και Vimeo με μια εικόνα προεπισκόπησης με δυνατότητα κλικ, η οποία όταν κάνει κλικ, θα φορτώσει και το βίντεο. Τα βίντεο λαμβάνουν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για φόρτωση από το FAR. Ωστόσο, μια εναλλακτική (και πιο αποτελεσματική μέθοδος) είναι να ενσωματώσετε ελαφρά βίντεο προσθέτοντας κάποιο κώδικα στο θέμα WordPress.

6. Imagify
Το Imagify διορθώνει τα αρχεία «βελτιστοποίηση εικόνων» στο GTmetrix (lossless compression). Δείτε τις οδηγίες πλήρους βελτιστοποίησης εικόνας εάν θέλετε επίσης να μάθετε πώς να προβάλλετε κλιμακωτές εικόνες (αλλάζοντας το μέγεθος σας στις σωστές διαστάσεις) και καθορίζετε τις διαστάσεις της εικόνας (καθορίζοντας πλάτος / ύψος στα HTML ή CSS των εικόνων).
Το Imagify σας δίνει 25MB / μήνα δωρεάν, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ένα πακέτο ή να περιμένετε μέχρι τον επόμενο μήνα για να το επαναφέρετε. Υπάρχουν δωρεάν plugins χωρίς όρια (Smush και EWWW Image Optimizer), αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο σπασμένων εικόνων, απώλειας ποιότητας ή το plugin δεν θα λειτουργήσει.
*Η iArk χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο για βελτιστοποίηση εικόνων όσον αφορά το SEO σας

7. AMP
Ίσως έχετε ακούσει για επιταχυνόμενες σελίδες κινητών που είναι ένα πρόσφατο έργο της Google που κάνει τις σελίδες για κινητά να φορτώνονται πιο γρήγορα και προσθέτει μια σφραγίδα “AMP” δίπλα στα snippets των κινητών σας. Αυτό θα αλλάξει τη διάταξη / σχεδίαση των σελίδων σας για κινητά, ώστε να δοκιμάσετε αυτό το plugin και αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να το διαγράψετε για να επανέλθετε στο παλιό σας πλάνο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το plugin Glue For Yoast & AMP για να προσαρμόσετε το χρώμα κειμένου, το χρώμα συνδέσμου, το χρώμα του δείκτη του ποντικιού και άλλα στοιχεία των σελίδων σας για κινητά.

8. Heartbeat Control
Αν συνήθως αφήνετε το WordPress admin για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά κατά τη σύνταξη ή την επεξεργασία μιας ανάρτησης, τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα POST μπορούν να προκαλέσουν υψηλή χρήση πόρων και να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Το Heartbeat Control σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τη συχνότητα του API του «χτύπου» του WordPress και μπορείτε να αλλάξετε τη συχνότητα σε 15-60 δευτερόλεπτα ή να την απενεργοποιήσετε τελείως.

9. WP Disable
Απενεργοποιεί πολλά χαρακτηριστικά που καταναλώνουν CPU και κάνουν τον ιστότοπό σας αργό…
Σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε:

 • Revisions
 • Αυτόματη αποθήκευση
 • Emojis Gravatars
 • Χάρτες Google
 • RSD (Really Simple Discovery) ετικέτα
 • Ετικέτα συντόμευσης
 • Το API WordPress από την κεφαλίδα
 • Ετικέτα Windows Live Writer
 • WordPress Generator Tag
 • Pingbacks + trackbacks
 • RSS
 • XML-RPC
 • WooCommerce scripts
 • Κριτικές για το WooCommerce
 • Woocommerce Cart Fragments

10. P3 Plugin Performance Profiler
Πάρα πολλά plugins (ή μόνο ένα μεγάλο plugin) μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά τον ιστότοπό σας. Το P3 βρίσκει τα πιο αργά plugins σας φόρτωσης και τα οργανώνει σε ένα ωραίο διάγραμμα πίτας. Θα πρέπει να κάνετε μια μικρή έρευνα, αλλά θα πρέπει να αντικαταστήσετε αυτά με ελαφριά plugins. Για παράδειγμα, το Slider Revolution χρειάζεται πολύ χρόνο για να φορτώσει, ενώ το Soliloquy Slider είναι πιο γρήγορο και ελαφρύ.

11. Plugin Organizer
Απενεργοποιήστε επιλεκτικά τα plugins σε ορισμένες σελίδες / αναρτήσεις και αλλάξτε τη σειρά με την οποία φορτώνουν. Η φόρμα επικοινωνίας και τα social sharing plugins δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε κάθε σελίδα / ανάρτηση, έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε μόνο τα plugins που χρειάζεστε. Θα χρειαστεί να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις, τα global plugins και να επεξεργαστείτε συγκεκριμένες σελίδες / αναρτήσεις για να απενεργοποιήσετε επιλεκτικά τα plugins. Μπορείτε να διαβάσετε την τεκμηρίωσή τους εάν χρειάζεστε βοήθεια.

12. Better Search and Replace
Εάν βλέπετε “ελαχιστοποίηση ανακατευθύνσεων” στο GTmetrix, αυτό πιθανώς σημαίνει ότι αλλάξατε την έκδοση www ή http του ιστότοπού σας, αλλά δεν άλλαξε τους συνδέσμους / την εικόνα σας ώστε να αντιστοιχεί στη νέα έκδοση …
Μπορείτε είτε να τα διορθώσετε με μη αυτόματο τρόπο είτε να χρησιμοποιήσετε την πρόσθετη δυνατότητα καλύτερης αναζήτησης και αντικατάστασης αν χρειαστεί να τα αλλάξετε χύμα. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τον καθορισμό σπασμένων συνδέσεων, απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες τους ή αλλιώς η ακατάλληλη χρήση μπορεί να επηρεάσει τη βάση δεδομένων σας. Αλλά συνολικά είναι αρκετά εύκολο στη χρήση.

13. Lazy Load
Αυτό είναι το ίδιο με το plugin Lazy Load For Videos μόνο για εικόνες. Προτιμώ να χρησιμοποιώ μόνο το plugin Lazy Load For Videos, καθώς ο χρόνος φόρτωσης ενός βίντεο μπορεί να ισοδυναμεί με 50 εικόνες.

14. Autoptimize
Η αυτόματη βελτιστοποίηση φροντίζει για αντικείμενα που βρίσκονται στην αναφορά σας GTmetrix: add expires header, minification κ.ά. Χρησιμοποιώντας μια προσθήκη προσωρινής μνήμης (π.χ. W3 Total Cache) για να συμπληρώσετε το Autoptimize συνιστάται από τον προγραμματιστή plugin.

Διαβάστε επίσης

Scroll to Top