2020

Το Facebook κρύβει τα Likes κάτω από τα Post!

likes-facebook
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Digital Marketing

Υπηρεσία iArk Hybrid

Μερικοί Facebook χρήστες πολύ σύντομα δεν θα βλέπουν τον αριθμό των Likes, των αντιδράσεων και των views στα βίντεο σε δημοσιεύσεις άλλων χρηστών σε μία παγκόσμια πρώτη δοκιμή που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευημερίας των χρηστών.
Αντ’ αυτού, τα Likes θα είναι ιδιωτικά και ορατά μόνο σε εκείνον που έκανε το post, σε μία αλλαγή που ακολουθεί ένα παρόμοιο τεστ που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 στην Αυστραλία. Αυτό το νέο «δοκιμαστικό» του Facebook θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, επίσης στην Αυστραλία!
Η επικεφαλής της πολιτικής του Facebook στην Αυστραλία, Mia Garlick είπε ότι η αλλαγή βασίστηκε στην έρευνα για την ευημερία και την αντίδραση από τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, στο ότι ο αριθμός των Likes μπορεί να προκαλέσει κοινωνική αντιπαράθεση.
«Είχαμε πραγματικά θετικό feedback από αρκετές ομάδες καταπολέμησης του bullying και από οργανώσεις ψυχικής υγείας με τις οποίες δουλέψαμε», λέει η Garlick.
«Ουσιαστικά αφαιρείται ο παράγοντας των αριθμών από την εξίσωση, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επικεντρωθούν στην ποιότητα των αλληλεπιδράσεων και στην ποιότητα του περιεχομένου, αντί για τον αριθμό των Likes ή των αντιδράσεων».
«Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα είναι πιο άνετοι με τις κοινοποιήσεις στην πλατφόρμα, αντί να νιώθουν ότι είναι ένας διαγωνισμός», αναφέρει.
Η Garlick διαβεβαίωσε πως οι επιχειρήσεις που βασίζονται στο Facebook θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις ίδιες μετρήσεις και τα στατιστικά που είχαν και πριν.
Επίσης είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει εάν το τεστ θα συνεχιστεί και σε άλλες χώρες όπως έγινε με το Instagram σε Αυστραλία, Καναδά, Βραζιλία, Νέα Ζηλαδνία, Ιαπωνία, Ιταλία και Ιρλανδία.
Όπως και με το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε αυτή η δοκιμή θα τελειώσει ή αν οι αλλαγές είναι μόνιμες.
«Είχαμε κάποια θετικά σχόλια από το κοινό σχετικά με την εμπειρία στο Instagram, αλλά ακόμα μαθαίνουμε και ακούμε από τις αντιδράσεις», ανέφερε.

Don't Miss

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για Digital Marketing & Social MEdia

6 κομβικά λάθη SEO που γίνονται στα eShop

Είναι αρκετά σύνηθες για όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να πιστεύουν ότι με την καταχώριση εκατοντάδων ή χιλιάδων προϊόντων στο eshop τους θα αρχίσει να «κινείται» το traffic στις

Read More »

UPDATE 29/5: Τουρισμός : Σε ποιες χώρες να κάνετε στοχευμένες Google διαφημίσεις

Ο Covid19 υποχωρεί και ο τουρισμός ανθίζει ξανά…είμαστε όμως τελικά έτοιμοι να αποκτήσουμε αυτές τις “μειωμένες” κρατήσεις; Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά δημοσιεύματα όσον αφορά

Read More »
Scroll to Top