2020

Το Facebook αλλάζει logo ( photos )

facebook-neo-logo
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Digital Marketing

Υπηρεσία iArk Hybrid

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές εκείνοι που εκτιμούν ότι η αλλαγή λογοτύπου του Facebook σηματοδοτεί μία διαφοροποίηση της εταιρείας σε σχέση με το κοινωνικό δίκτυο.

Το γνωστό σήμα του κοινωνικού δικτύου παραμένει το ίδιο, ενώ το νέο logo, με τα κόκκινα κεφαλαία γράμματα αναφέρεται στην εταιρεία. Σταδιακά, θα εμφανίζεται σε όλους τους δικτυακούς τόπους της εταιρείας και στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης τις οποίες κατέχει το Facebook. Πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως περίεργη ή μη αναμενόμενη την αλλαγή λογοτύπου του Facebook, με την εταιρεία να δηλώνει ότι η εφαρμογή του Facebook θα συνεχίσει να έχει τη δική της πολιτική ως προς την εικόνα της, σε σχέση με την μητρική εταιρεία, η οποία έχει ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.

Η μητρική εταιρεία επιδιώκει, σύμφωνα με το Mashable, να εδραιώσει την ισχύ της σε εφαρμογές όπως είναι το WhatsApp και το Instagram, οι οποίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του διαδικτυακού κοινού. Η επιβεβαίωση του μονοπωλίου του Facebook φαίνεται πως είναι ένα στοιχείο που ενδιαφέρει την μητρική εταιρεία. Για το τμήμα marketing της εταιρείας είναι σημαντικό στοιχείο το να απαγκιστρωθεί η εικόνα του Facebook ως μητρικής εταιρείας σε σχέση με την γνώριμη εικόνα του κοινωνικού δικτύου που κρατά το μπλε χρώμα με τα μικρά γράμματα.


Το νέο λογότυπο της μητρικής εταιρείας θα μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με την οθόνη στην οποία θα εμφανίζεται, ενώ όταν ο χώρος είναι περιορισμένος θα μπορεί να μετατρέπεται ολόκληρη η λέξη σε ένα απλό FB. O χρωματικός κώδικας της λέξης Facebook θα ταιριάζει με εκείνον του site ή της υπηρεσίας στα οποία θα αναφέρεται. Η χρήση του νέου λογοτύπου έχει ήδη ξεκινήσει και θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες σε όλες τις επιμέρους υπηρεσίες της εταιρείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ο Facebook Messenger, το Oculus, τα Workplace, Portal και Calibra και πολλές άλλες με ιδιαίτερη δημοφιλία.
Πηγή

Don't Miss

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για Digital Marketing & Social MEdia

6 κομβικά λάθη SEO που γίνονται στα eShop

Είναι αρκετά σύνηθες για όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να πιστεύουν ότι με την καταχώριση εκατοντάδων ή χιλιάδων προϊόντων στο eshop τους θα αρχίσει να «κινείται» το traffic στις

Read More »

UPDATE 29/5: Τουρισμός : Σε ποιες χώρες να κάνετε στοχευμένες Google διαφημίσεις

Ο Covid19 υποχωρεί και ο τουρισμός ανθίζει ξανά…είμαστε όμως τελικά έτοιμοι να αποκτήσουμε αυτές τις “μειωμένες” κρατήσεις; Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά δημοσιεύματα όσον αφορά

Read More »
Scroll to Top