2020

Τέλος για το Google+ – Πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις

google-plus
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Digital Marketing

Υπηρεσία iArk Hybrid

Η Google ανακοίνωσε επίσημα την καταστολή της λειτουργίας του Google Plus τον Απρίλιο του 2019.

Αναφερόμενος στην The Mercury News, ο The Hill ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία θα σταματήσει να λειτουργεί στις 2 Απριλίου 2019, λόγω ανησυχίας σχετικά με θεμάτα ασφάλειας.
Λέγεται ότι το κλείσιμο του Google Plus έρχεται 6 μήνες μετά την ανακοίνωση της εταιρίας-κολοσσού, όπου δήλωσε ότι θα επιτάχυνε την διαδικασία για τον τερματισμό της λειτουργίας.
Ο The Hill αναφέρει πως έχει προσεγγύσει την Google για σχόλια και δεν έχει λάβει κάποια απάντηση ακόμη.
Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η υπηρεσία είχε προγραμματιστεί να κλείσει τον Αύγουστο, αλλά η Google ανακοίνωσε ότι μια ευπάθεια που πλήττει εκατομμύρια χρήστες την ανάγκασε να επιταχύνει τη διαδικασία.
“Κανένα τρίτο μέρος δεν παραβίασε τα συστήματά μας και δεν έχουμε αποδείξεις ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών που κατά λάθος είχαν αυτή την πρόσβαση για έξι ημέρες το γνώριζαν ή το καταχράστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο” δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Google, για τη διαχείριση προϊόντων, David Thacker  από τον The Hill που είχε γράψει το bug του λογισμικού πέρυσι.
Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Google, οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν αλλαγές στο Google Plus από τις 4 Φεβρουαρίου 2019. Αυτές οι αλλαγές θα εστιάζουν στην προσθήκη λειτουργιών της επιχείρησης και την βελτίωση του Google Plus για τους πελάτες της G Suite. Οι αλλαγές αυτές αναφέρονται ως εξής:

  • Τα communities εκτός του domain μιας επιχείρησης χωρίς τουλάχιστον έναν G Suite owner θα διαγραφούν. Ακόμη, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να δημιουργούν public communities έξω από το domain μιας επιχείρησης.
  • Οι σελίδες του Google Plus, τα events, και τα Google Plus Profile Fields για “tagline” θα διαγραφούν τόσο για G Suite όσο και τους χρήστες.
  • Προηγουμένως, μετά την ακύρωση πελατών G Suite, ορισμένοι πελάτες (π.χ. πελάτες edu) θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Google+. Από τώρα και στο εξής, μετά την ακύρωση της G Suite, όλο το περιεχόμενο των πελατών της G Suite θα επισημαίνεται για διαγραφή.
  • Το περιεχόμενο από τον λογαριασμό Google Plus των πελατών θα διαγραφεί. Οι χρήστες θα αφαιρεθούν επίσης από τα circles και τα communities.
  • Για επιπρόσθετες αλλαγές των χαρακτητιστικών του Google Plus όπως συλλογές, circles, αναζήτηση, κενά URL και σχολιασμό σε Blogger και άλλα sites, η αναζήτηση βοήθειας μπορεί να γίνει από εδώ.

Don't Miss

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για Digital Marketing & Social MEdia

6 κομβικά λάθη SEO που γίνονται στα eShop

Είναι αρκετά σύνηθες για όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να πιστεύουν ότι με την καταχώριση εκατοντάδων ή χιλιάδων προϊόντων στο eshop τους θα αρχίσει να «κινείται» το traffic στις

Read More »

UPDATE 29/5: Τουρισμός : Σε ποιες χώρες να κάνετε στοχευμένες Google διαφημίσεις

Ο Covid19 υποχωρεί και ο τουρισμός ανθίζει ξανά…είμαστε όμως τελικά έτοιμοι να αποκτήσουμε αυτές τις “μειωμένες” κρατήσεις; Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά δημοσιεύματα όσον αφορά

Read More »
Scroll to Top