2020

Σκέφτεται το Facebook να κρύψει τα like;

facebook-likes
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Digital Marketing

Υπηρεσία iArk Hybrid

Το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει το ενδεχόμενο να κόψει από τους χρήστες τους την ανθυγιεινή συνήθεια να βλέπουν πόσα «μου αρέσει» μάζεψαν άλλοι χρήστες.
Το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να κρύψει τον αριθμό των like που παίρνει μια δημοσίευση σε μια (απελπιστικά) καθυστερημένη αντίδραση να σταματήσει τον «ανταγωνισμό» δημοφιλίας.
Το κουμπί προστέθηκε το 2009 ενώ πιο πρόσφατα το κάπως αόριστο «μου αρέσει» συμπληρώθηκε και με άλλα συναισθήματα όπως το γέλιο, η έκπληξη αλλά και η καρδούλα.
Το μπλε σύμβολο με τον υψωμένο αντίχειρα είναι πλέον μέρος της εικόνας του Facebook.
Οπως σημειώνει ο Telegraph το Facebook ξανασκέφτεται τον τρόπο λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου. Ειδικότερα εξετάζει το ενδεχόμενο να κρύψει τον αριθμό των like που παίρνει μια ανάρτηση άλλου χρήστη. Ωστόσο ο κάθε χρήστης θα είναι σε θέση να βλέπει πόσα like πήρε μια δική του.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις δοκιμές, αλλά δεν είπε πότε θα τεθούν σε ισχύ.
Πρόσφατα το Instagram (ανήκει και αυτό στο Facebook) άρχισε να κρύβει τον αριθμό like για κάποιους χρήστες, αρχικά στον Καναδά έπειτα και σε άλλες χώρες. Οπως εξηγεί το Instagram, θέλει να απαλλάξει από τους χρήστες την πίεση του να παρακολουθούν πόσα like πήρε η ανάρτηση και δεν αποκλείει να μονιμοποιήσει το πείραμα.
Για το κουμπί δεν είχαν τόσο θετική άποψη οι ψυχολόγοι που λένε ότι ενθαρρύνει την συνεχή χρήση του κοινωνικού δικτύου και τα αρνητικά συναισθήματα αν η ανάρτηση δεν πάρει αρκετά like.
Πηγή

Don't Miss

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για Digital Marketing & Social MEdia

6 κομβικά λάθη SEO που γίνονται στα eShop

Είναι αρκετά σύνηθες για όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να πιστεύουν ότι με την καταχώριση εκατοντάδων ή χιλιάδων προϊόντων στο eshop τους θα αρχίσει να «κινείται» το traffic στις

Read More »

UPDATE 29/5: Τουρισμός : Σε ποιες χώρες να κάνετε στοχευμένες Google διαφημίσεις

Ο Covid19 υποχωρεί και ο τουρισμός ανθίζει ξανά…είμαστε όμως τελικά έτοιμοι να αποκτήσουμε αυτές τις “μειωμένες” κρατήσεις; Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά δημοσιεύματα όσον αφορά

Read More »
Scroll to Top