2020

Απίστευτη ομολογία από τον Μ. Ζούκεμπεργκ – Το Facebook μας παρακολουθεί!

facebook photo
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Digital Marketing

Υπηρεσία iArk Hybrid

Λίγο πολύ όλοι μας είχαμε τουλάχιστον την υποψία πως το Facebook μπορεί να μην είναι τόσο… αθώο όσο νομίζουμε και πλέον οι αποκαλύψεις μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου Cambridge Analytica είναι σοκαριστικές.

Το Facebook λοιπόν ελέγχει όλα τα ιδιωτικά μηνύματα που στέλνουμε στο Messenger, σκανάροντάς τα αυτόματα για συνδέσμους και εικόνες, ώστε να μην παραβιάζονται λέει οι όροι χρήσης του Facebook.
Ο Ζούκεμπεργκ επιβεβαίωσε το γεγονός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τον εκδότη του Vox, Ezra Klein. Είπε δηλαδή ότι του τηλεφώνησε το επιτελείο του για να τον ενημερώσει ότι ο αλγόριθμος του Facebook έπιασε κάποια μηνύματα στο Messenger με φωτογραφίες και υλικό από την εθνοκάθαρση στη Μιανμάρ, όταν και χτύπησε κόκκινο.
«Σε αυτή την περίπτωση, τα συστήματά μας ανίχνευσαν τι ακριβώς συνέβαινε», είπε ο Zuckerberg, «σταματήσαμε αυτά τα μηνύματα και δεν κυκλοφόρησαν». Ο εκπρόσωπος του Messenger δήλωσε πάντως στο Bloomberg ότι δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα των μηνυμάτων για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά κατευθύνει αντιθέτως το λογισμικό για να μπλοκάρει το προσβλητικό περιεχόμενο.
Από τον σάλο πάντως και την κατακραυγή, τόσο η Erin Egan (αντιπρόεδρος του σχετικού τμήματος ασφάλειας δεδομένων του Facebook) όσο και η Ashlie Beringer (αντιπρόεδρος του γενικού συμβουλίου) ανακοίνωσαν πως το δίκτυο θα πάρει «επιπρόσθετα μέτρα» για να ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες του για το πώς χρησιμοποιείται το περιεχόμενό τους. Και θα το κάνει μάλιστα σε γλώσσα «λεπτομερή, αλλά και εύκολη στην κατανόηση».
Πηγή

Don't Miss

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για Digital Marketing & Social MEdia

6 κομβικά λάθη SEO που γίνονται στα eShop

Είναι αρκετά σύνηθες για όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να πιστεύουν ότι με την καταχώριση εκατοντάδων ή χιλιάδων προϊόντων στο eshop τους θα αρχίσει να «κινείται» το traffic στις

Read More »

UPDATE 29/5: Τουρισμός : Σε ποιες χώρες να κάνετε στοχευμένες Google διαφημίσεις

Ο Covid19 υποχωρεί και ο τουρισμός ανθίζει ξανά…είμαστε όμως τελικά έτοιμοι να αποκτήσουμε αυτές τις “μειωμένες” κρατήσεις; Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά δημοσιεύματα όσον αφορά

Read More »
Scroll to Top