2020

7 τάσεις του Digital Marketing για το 2018 για επιχειρήσεις

digital marketing gia epixeiriseis
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Digital Marketing

Υπηρεσία iArk Hybrid

Digital Marketing για επιχειρήσεις : Όλα τα Trends που δεν πρέπει να χάσεις για το 2018

Πηγαίνοντας πίσω τον χρόνο – στην δεκαετιά των 90΄ς – το NCSA Mosaic και ο Netscape Navigator, βοήθησαν ώστε να γίνει το διαδίκτυο δημοφιλές και έκτοτε κάθε χρόνο έρχονται καινούρια concept, ιδέες και τάσεις – κάποια καλά κι άλλα όχι και τόσο ( ένα από τα αγαπημένα μου ήταν ο Napster στην αρχική του μορφή ).
Ένα σημαντικό μάθημα που πήραμε στα τόσα χρόνια των αλλαγών και των τάσεων που μας κατέκλυσαν είναι πως η επιτυχία συνδέεται με το να ηγείσαι «το κύμα» της αλλαγής και των εξελίξεων από το να ακολουθείς την πεπατημένη οδό.
Διαβάσετε επίσης : 5 λόγοι για να επενδύσεις σε μία νέα ιστοσελίδα μέσα στο 2018
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 7 τάσεις του διαδικτύου που θα κερδίσουν μεγάλο μέρος της «πίτας» στη βιομηχανία του internet το 2018.

1.Βελτιωμένη online υποστήριξη ( Ανεβάστε το customer support της επιχείρησης σας )

Η σωστή επικοινωνία με τους χρήστες είναι πιο σημαντική από ποτέ. Τα προγράμματα αυτόματης επικοινωνίας (chat bots), τα οποία συνομιλούν μαζί μας, είτε με κείμενο είτε με ακουστική συνομιλία, επιτρέπουν σε έναν ιστότοπο να έχει ένα σημείο επαφής 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι όταν το προσωπικό σας βρίσκεται εκτός εργασίας ποτέ δεν χάνετε την επικοινωνία με τους πελάτες σας.
 
Η εξέλιξη των chat bots έχει κάνει πιο απλά τα πράγματα, απαντώντας σε συνηθισμένες ερωτήσεις, καθοδηγώντας τους χρήστες σε πληροφορίες και σελίδες που χρειάζονται, βοηθώντας τους ακόμη και να ολοκληρώσουν μία συναλλαγή.
Όσο ο πελάτης εξοικειώνεται με την χρήση και την αλληλεπίδραση του chat bot, τόσο οι προσδοκίες που έχει κάθε ιστότοπος αυξάνονται.
2. Ιστότοποι μιας σελίδας.
Η τάση των ιστότοπων μίας σελίδας συνεχίζει να γίνεται πιο κοινή. Αυτός ο σχεδιασμόε είναι μια μεγάλη ιστοσελίδα, η πλοήγηση της οποίας βασίζεται στο scrolling η στην χρήση συνδέμων που σε μεταφέρουν προς τα πάνω, ή προς τα κάτω στη σελίδα, αναλόγως με την ενότητα που θες.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του τύπου της ιστοσελίδας είναι η απλότητα. Δεν υπάρχει σύνθετη πλοήγηση ή ένα χαώδες  μενού για να διασχίσετε. Επιπλέον ο σχεδιασμός της λειτουργεί πολύ καλά σε κινητές συσκευέ, όπου το scrolling είναι η κοινή μέθοδο πλοήγησης.
Αυτό το στυλ παρέχει μια σύγχρονη λύση στις απλές online ανάγκες και είναι οικονομική για προγραμματισμό και φιλοξενία στον server.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

3.Προοδευτικές εφαρμογές ιστού ( Progressive Web Apps )

Μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με τη χρήση κινητής τηλεφωνίας διαπίστωσε ότι οι εφαρμογές για κινητά αντιπροσωπεύουν το 89% του συνολικού χρόνου που ‘’ξοδεύει’’ σε αυτά ο χρήστης.
Αυτό βέβαια ακούγεται απολύτως λογικό όταν μέσα στο pool των εφαρμογών μπαίνει το Facebook και το Instagram
Συμπερασματικά, η χρήση παρόμοιας μορφής με τις εφαρμογές για κινητά θα είναι ευπρόσδεκτη από το ευρύ κοινό.
Οι προοδευτικές εφαρμογές ιστού είναι εφαρμογές ιστού που μπορούν να εμφανιστούν σε χρήστες όπως μια εφαρμογή για κινητά, αλλά είναι στην πραγματικότητα ιστοσελίδες ή ιστότοποι. Επωφελούνται από τον αριθμό των λειτουργιών στα προγράμματα περιήγησης ιστού, αλλά φέρνουν στον χρήστη μια εμπειρία παρόμοια με την εφαρμογή.
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτήν την τεχνολογία, όπως η δυνατότητα να λειτουργούν οι χρήστες εκτός σύνδεσης, σχεδόν άμεση φόρτωση (Οι περισσότερες πληροφορίες αποθηκεύονται στην κρυφή μνήμη), αξιοπιστία και δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων push.
Μπορούν να κατασκευαστούν σε λιγότερο χρόνο, να λειτουργούν για οποιονδήποτε χρήστη και γενικώς είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν. Όλα αυτά ευνοούν και τους προγραμματιστές και τους καταναλωτές.

3. Push ενημερώσεις στις ιστοσελίδες.

Ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που διαθέτει μια εφαρμογή για κινητά είναι οι ειδοποιήσεις push. Η δυνατότητα αποστολής άμεσων πληροφοριών σε έναν χρήστη,  έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής με τα πάντα, από αλλαγές στην κυκλοφορία, βαθμολογίες αθλημάτων ή ειδοποιήσεις σχετικά με τις πωλήσεις.
Τα οφέλη είναι η μεγαλύτερη αλληελπίδραση χωρίς το πρόσθετο κόστος δημιουργίας μιας εφαρμογής για κινητά αντικαθιστώντας έναν ιστότοπο.
5.Κινητική Διεπαφή Χρηστών ( Motion UI ).
Η διεπαφή ή αλλιώς το inteface αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τους προγραμματιστές εδώ και χρόνια. Ακόμη και ο καλύτερος σχεδιασμός μπορεί να είναι άχρηστος αν δεν μπορείς να βρείς τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.
Πρωταρχικά σχεδιαστηκε για εφαρμογές σε κινητά. Μία διεπαφή για χρήση κινητού επιτρέπει την χρήση κινούμενων εικόνων και μεταβάσεων ειδοποιώντας των για ενέργειες ή σημαντικά στοιχεία, δίνοντας ζωή και στυλ σε ένα έργο.
Αυτή η τεχνολογία προσφέρει έναν υψηλό βαθμό προσαρμογής, ο οποίος επιτρέπει σε έναν προγραμματιστή πολλές επιλογές για να δημιουργήσει έναν εξαιρετικά λειτουργικό και εκπληκτικό ιστότοπο.
Μερικά παραδείγματα κίνησης θα ήταν  η χαλάρωση, η επικάλυψη, η κλωνοποίηση, η σκίαση, η παράλλαξη, η γονική γονιμοποίηση, η διαστασιολόγηση και η καθυστέρηση μετατόπισης.

Πχ η κεντρική σελίδα της iArk χρησιμοποιεί parallax user interface

 
6.Τέλος εποχής για τον Flash player
Το Flash ήταν ένα πολύ συναρπαστικό στοιχείο για ιστότοπους επιτρέποντας κινούμενα σχέδια και άλλες μορφές κίνησης.
Ενώ χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από το ευρύ κοινό τώρα καλούμαστε να τον  αντικαταστήσουμε με τη πάροδο του χρόνου. Η Adobe ανακοίνωσε φέτος ότι ο Flash Player δεν θα ενημερώνεται πλέον ούτε θα διανέμεται μετά το 2020. Επιπλέον, είναι ασύμβατος με τους περισσότερους τύπους κινητών συσκευών.
Αντί να χάσετε τα προνόμια του, ειδικά στον ιστότοπό σας για κινητά, θα πρέπει να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε Flash με HTML5, το οποίο γίνεται γρήγορα η πιο κοινή, μορφή στον ιστό.

7.Περιεχόμενο φωτογραφιών
Η αξία μιας καλής φωτογραφίας δεν ήταν ποτέ υψηλότερη στo web development, κυρίως επειδή μια καλή φωτογραφία μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση ποικίλων μετατροπών.
Αυτή η ιδέα δεν είναι καινούργια, καθώς κατά τη διάρκεια της ακμής των περιοδικών, οι μεγάλες φωτογραφίες προϊόντων ήταν σε μεγάλη ζήτηση ώστε να βοηθήσουν μετατρέποντας μία απλή εικόνα σε μια ιστορία.
Μοναδικές εικόνες και φωτογραφίες που παρουσιάζουν ατομικότητα κατά τη μεταφορά πληροφοριών θα αποτελέσουν σημαντικό κλειδί για την επιτυχία στο διαδίκτυο το 2018.
Το αρνητικό : Στο Shutterstock η 1 φωτογραφία κοστίζει 10 ευρώ!
Οι τάσεις θα έρθουν και θα πάνε, υποκινούμενες από την εξέλιξη της τεχνολογίας μας. Αυτές οι εξελίξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσελκύσουν και νέους και υπάρχοντες χρήστες όταν εφαρμοστούν βέλτιστα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να κοιτάξεις τώρα στο μέλλον για ιδέες και έμπνευση, ώστε να μπορείς να μείνεις μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Don't Miss

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για Digital Marketing & Social MEdia

6 κομβικά λάθη SEO που γίνονται στα eShop

Είναι αρκετά σύνηθες για όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να πιστεύουν ότι με την καταχώριση εκατοντάδων ή χιλιάδων προϊόντων στο eshop τους θα αρχίσει να «κινείται» το traffic στις

Read More »

UPDATE 29/5: Τουρισμός : Σε ποιες χώρες να κάνετε στοχευμένες Google διαφημίσεις

Ο Covid19 υποχωρεί και ο τουρισμός ανθίζει ξανά…είμαστε όμως τελικά έτοιμοι να αποκτήσουμε αυτές τις “μειωμένες” κρατήσεις; Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά δημοσιεύματα όσον αφορά

Read More »
Scroll to Top