pixel
κατασκευή ιστοσελίδας συμβουλές

Κατασκευή Ιστοσελίδας : 24 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα σου ιστοσελίδα

Facebook
Email
LinkedIn

Κατασκευή Ιστοσελίδας : Ένα από τα πιο βασικά ζητήματα στην ιντερνετική εξωστρέφεια της εταιρίας σου

Ποιος είναι όμως ο παράγοντας που θα σε κάνει να επιλέξεις τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτή τη διαδικασία. Αυτό το πολυμεταβλητό θέμα, αποτελεί ένα “πρόβλημα” που πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να αντιμετωπίσουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε το δρόμο σου με συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να ζητήσεις προσφορά για κατασκευή ιστοσελίδας και να έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί σου ώστε να πάρεις μία ιδέα από ότι θα αναλύσουμε παρακάτω!
Ανακάλυψε την iArk Hybrid : Τη νέα καινοτόμο υπηρεσία για τα Social Media και το Digital Marketing επιχειρήσεων.

Το πρόβλημα εδώ έγκειται σε 2 τομείς που θα διαχωρίσω άμεσα :

  •  Το πόσο σύντομα θα αποστείλει ο πελάτης το υλικό ( Φωτογραφίες, Κείμενα, Μεταφράσεις, Επιλογές χρωμάτων από τις προτάσεις κτλ κτλ ). Αυτό το στάδιο μπορεί να διαρκέσει από μεριάς σου … μία ζωή!
  • Το χρόνο που θα χρειαστεί για να βελτιστοποιηθεί η σελίδα από το τμήμα του Digital Marketing ώστε να ξεχωρίζει η ιστοσελίδα από μία που θα σου έδινε ένας προγραμματιστής
Η άρτια συνεργασία με την ομάδα που θα κατασκευάσει την ιστοσελίδα σου θα φέρει το αποτέλεσμα όπως το θέλεις!

Kατασκευή Ιστοσελίδας και Γενικά Tips

  • Να γνωρίζετε τι θέλετε : Οι περισσότεροι πελάτες μας δυστυχώς δεν γνωρίζουν από πριν τι είναι αυτό που χρειάζονται.  Η διαφορά των παραδοσιακών εταιριών κατασκευής ιστοσελίδας με τις σύγχρονες, είναι ότι δεν χρειάζεσαι μόνο προγραμματιστή αλλά και έναν πεπειραμένο digital marketeer ώστε να μετατρέψει τις ανάγκες της επιχείρησης σου σε μία ιδανική ψηφιακή παρουσίαση.
  • Έχει μεγαλύτερο χρόνο και κόστος κατασκευής από ότι νομίζεις. Είναι αμέτρητες οι φορές που μου έχουν κάνει την ερώτηση: “Σε 15 ημέρες είμαστε έτοιμοι;” ή ” Τόσο πολύ θα χρειαστεί για να ετοιμαστεί”
  • Θα λάβεις αυτό για το οποίο πλήρωσες : Αν κι αυτό από τη μία πλευρά στις μέρες μας είναι σπάνιο και η κατάληξη των περισσότερων είναι να τρέχουν σαν τα “σκυλάκια” πίσω από τους προγραμματιστές, εμείς τοποθετούμε το πρόβλημα ότι ο πελάτης συνήθως ζητάει πολύ περισσότερες λειτουργίες από αυτές που έχουν ήδη συμφωνηθεί και παραδοθεί.
  • Περιεχόμενο: Content is the King λένε οι ειδήμονες του Digital σε όλο τον πλανήτη και δεν έχουν άδικο. Τα κείμενα σου και το πως θα στηθεί το περιεχόμενο αποτελούν ένα βασικό ζήτημα που πρέπει να λήσεις μαζί με την ομάδα που θα σου κατασκευάσει την ιστοσελίδα!
Search engine optimization
Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σου θα σε βοηθήσει να “σκαρφαλώσεις” στη 1η σελίδα των αποτελεσμάτων!

Κατασκευή Ιστοσελίδας & SEO

  • Έρευνα : Καλό θα ήταν εξαρχής να έχεις σκεφθεί ως καταναλωτής. ” Πως ψάχνουν για χειροποίητα κοσμήματα στο διαδίκτυο; ” ή ” Με ποιες λέξεις βρίσκουν αυτό που θέλουν οι πελάτες μου στη Google
  • SEO : Οι μισοί Έλληνες που έχουν επιχείρηση μπερδεύουν το SEO ( Search Engine Optimization ) με το CEO ( Chief Executive Officer ). Είναι μία έννοια που όλοι μιλάμε για αυτήν σε ένα τραπέζι που θα έρθει η κουβέντα σε ιστοσελίδες αλλά το 90% δεν γνωρίζει καν τι είναι. Διάσπαρτες έννοιες πετάγονται σα κεραυνοί όπως ” Google Adworks” ( λέγεται Google AdWords ), “Keywords”,  “Descriptions” κ.α.
  • Χωρίς προώθηση μην περιμένεις πολλά πράγματα : Όσο όμορφη και να είναι η ιστοσελίδα και ένα μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών μετατρέπονται σε επισκέπτες…η ιστοσελίδα χρειάζεται πρώτα επισκέπτες ώστε να μετατραπούν σε αγοράστές. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείς υπηρεσίες προώθησης της ιστοσελίδας σου!
  • Εγκατέστησε Google Analytics: Η Νο1 επιλογή παγκοσμίως για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας μίας ιστοσελίδας. Εαν τη χρησιμοποιήσεις σωστά μπορείς να δεις τη γενικότερη συμπεριφορά ενός καταναλωτή που επισκέπτεται τη σελίδα σου
  • Εγκατέστησε Google & Bing Webmaster Tools: Η Google πλέον το ονομάζει Search Console αλλά εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστή η έννοια webmaster tools. Υπάρχουν πολλές βασικές λειτουργείες που επιτελεί αυτή η κονσόλα όσον αφορά το SEO ( Βελτιστοποίηση παρουσίας στις μηχανές αναζήτησης ), που αναφέραμε και προηγουμένως.
  • Βρες τα λάθη σου: Σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν πολλές εφαρμογές ( οι premium και πληρωτέες προφανώς ), που θα σου δώσουν ακριβώς τα λάθη της ιστοσελίδας σου. Εμείς χρησιμοποιούμε το SE Ranking
  • Social Media Κανάλια : Δημιούργησε τα Social Media κανάλια που θα ενισχύσουν την παρουσία της ιστοσελίδας σου στο διαδίκτυο ( Facebook, Twitter, Instagra, Linkedin, Pinterest, Tumblr κ.α. )

Κατασκευή Ιστοσελίδας – Design & CMS

  • Design : Μία βασική αρχή μας είναι να κατασκευάζεται μία ιστοσελίδα σύμφωνα με το πως θα αρέσει στους πελάτες μας και όχι σε εμάς τους ίδιους. Πάντα στο μυαλό σου πρέπει να είναι out of the box έτοιμο να σκεφτεί σαν τον πελάτη που θα ψωνίσει για εσένα για 1η φορά.
  • Συνεχής αναβάθμιση και βελτίωση: Μία φορά το μήνα ή κι ακόμη 1 φορά την εβδομάδα θα χρειαστείς αλλαγές που θα βελτιώνουν την ιστοσελίδα σου μιας και η τεχνολογία στην κατασκευή της ιστοσελίδας αλλάζει μέρα με τη μέρα!
  • Προσοχή σε ποιο CMS θα επιλέξεις: Η επιλογή του CMS που θα λειτουργήσει η ιστοσελίδα σου είναι ένα μείζον ζήτημα ώστε  να μπορείς έπειτα να πραγματοποιείς βασικές αλλαγές μόνος σου και να γλυτώσεις κόστη!
  • Μεταφραστικά Εργαλεία : Εαν αποφασίσεις η ιστοσελίδα σου να είναι στα Αγγλικά θα πρέπει να βρεις το κατάλληλο μεταφραστικό εργαλείο που θα φέρει τη δουλειά εις πέρας.
  • Μην ξεχνάς : Η μετάφραση των κειμένων δεν μπορεί να γίνει από εργαλεία μιας και δεν υπάρχει κάποια ολοκληρωμένη λύση όσον αφορά τη σωστή σύνταξη των κειμένων
  • Custom Design: Ακριβή λύση για μεγάλες εταιρίες – Ο Web Designer θα σχεδιάσει ακριβώς την ιστοσελίδα σου σε χρώμα, γραμμές, κοψίματα κτλ

Κατασκευή Ιστοσελίδας και Server

  • Γρήγοροι Servers ( γενική επισκόπηση ): Ο χρόνος απόκρισης του Server παίζει σημαντικό ρόλο στην παρουσία της ιστοσελίδας σας στο διαδίκτυο
  • Ταχύτητα στο δίσκο : Το μηχάνημα που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σου να έχει γρήγορους δίσκους ( SSD ) ώστε να φορτώνει πιο γρήγορα
  • Ασφάλεια: Να έχει τις τελευταίες αναβαθμίσεις και να είναι άρτια ρυθμισμένος όσον αφορά την ασφάλεια
  • Backups: Συχνά Backup ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση σε μία προηγούμενη έκδοση που λειτουργεί σωστά
  • Υποστήριξη: Την ώρα που θα δεχτείς κάποια επίθεση ( hack attack ) να βρεις το server administrator ώστε να σε γλιτώσει από τα χειρότερα

Διαβάστε επίσης