pixel

Γιατί πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress

Facebook
Email
LinkedIn

Κάθε φορά που βγαίνει μια καινούρια έκδοση στο WordPress λαμβάνουμε αρκετά mails για το κατά πόσο ασφαλής είναι η αναβάθμιση του WordPress. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ εάν πρέπει να αναβαθμίσεις το WordPress στην τελευταία του έκδοση. Θέλετε να μάθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αναβάθμισης του WordPress;
Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress, καθώς και να σας δείξουμε πώς να ενημερώσετε σωστά WordPress.
Το WordPress είναι δωρεάν και αναπτύσσεται από μια κοινότητα προγραμματιστών. Με κάθε νέα έκδοση, καθορίζουν σφάλματα, προσθέτουν νέες λειτουργίες, βελτιώνουν τις επιδόσεις και ενισχύουν τις υπάρχουσες δυνατότητες για να μείνετε ενημερωμένοι με τα νέα πρότυπα της βιομηχανίας.
Έτσι με άλλα λόγια, όταν δεν ενημερώσετε το WordPress site σας, ρισκάρετε την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας, καθώς και το να χάσετε νέες λειτουργίες / βελτιώσεις.


Εάν δεν σου αρέσει το βίντεο ή χρειάζεσαι περισσότερες οδηγίες, τότε συνέχισε το διάβασμα.
Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αναβάθμισης του WordPress.
 

  1. Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να έχετε WordPress ιστοσελίδα σας μέχρι σήμερα.
Το WordPress κατέχει σήμερα το 23% των ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο. Λόγω της τεράστιας δημοτικότητας, το WordPress είναι δημοφιλής στόχος για τους χάκερ, κακόβουλους κώδικες διανομείς, τους κλέφτες των δεδομένων, και τους… wanna be χάκερ.
cms-marketshare
Επειδή το WordPress είναι ανοιχτός κώδικας, ο καθένας μπορεί να μελετήσει τον πηγαίο κώδικα για να μάθει και να τον βελτιώσει. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι χάκερ μπορούν να το μελετήσουν πολύ και να βρουν τρόπους για να «σπάσουν» σε ιστοσελίδες.
Τώρα, το καλό νέο είναι ότι όλοι οι χάκερ δεν είναι κακοί. Υπάρχουν περισσότεροι καλοί από κακούς χάκερ, κάτι που σημαίνει ότι οι ειδικοί ασφαλείας σε όλο τον κόσμο μπορούν να μελετήσουν τον κώδικα και να αναφέρουν τα σφάλματα ασφαλείας / διορθώσεις. Κάθε φορά που ένα θέμα ευπάθειας ασφαλείας έχει αναφερθεί, ο πυρήνας της ομάδας WordPress εργάζεται επιμελώς για να απελευθερώσει μια ενημερωμένη έκδοση που διορθώνει το πρόβλημα.
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress, τότε χρησιμοποιείτε το λογισμικό με γνωστά θέματα ευπάθειας ασφαλείας. Οι χάκερ μπορούν να αναζητήσουν ιστοσελίδες που «τρέχουν» την παλαιότερη έκδοση και τότε μπορείτε εσείς να γίνετε θύμα μιας εκλεπτυσμένης επίθεσης.
Όχι μόνο το ίδιο το WordPress,  αλλά και plugins μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν από τους χάκερ. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα plugins σας στο WordPress, τα θέματα και ο ίδιος ο πυρήνας να είναι πάντα ενημερωμένος.
 

  1. «Cool» Νέα Χαρακτηριστικά

Κάθε μεγάλη  αναβάθμιση του WordPress έρχεται με νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές στο λογισμικό. Για παράδειγμα, το WordPress 4.0 ήρθε με βελτιωμένα plugin, το 4.1 εισήγαγε inline επεξεργασίας εικόνας και το 4.2 ήρθε με ταχύτερες plugin ενημερώσεις.
plugin-update
Τώρα εάν χρησιμοποιούσατε μια παλαιότερη έκδοση WordPress, τότε η εμπειρία σας με το WordPress θα είναι κατά πολύ διαφορετική με κάποιον που χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη έκδοση.
Θα έχετε πρόβλημα βρίσκοντας βοήθεια στο WordPress σε απευθείας σύνδεση, επειδή χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση. Οι χρήστες στα φόρουμ υποστήριξης WordPress θα υποθέσουν ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση του WordPress.
 

  1. Ταχύτητα

performance
ΟΙ προγραμματιστές του WordPress προσπαθούν πάντα να το κάνουν γρηγορότερο. Κάθε νέα έκδοση έρχεται με αρκετές βελτιώσεις στην απόδοση, που κάνει το WordPress να… τρέχει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.
Για παράδειγμα, το WordPress 4.2 βελτίωσε την απόδοση JS για τα μενού πλοήγησης και το WordPress 4.1 βελτίωσε σύνθετα ερωτήματα που βοήθησαν με τις επιδόσεις των χώρων που χρησιμοποιούν αυτά τα ερωτήματα.
Δεδομένου ότι η ταχύτητα είναι ένας τεράστιος παράγοντας στο SEO, θα πρέπει να έχετε σίγουρα το WordPress σας ενημερωμένο για να εξασφαλίσετε τα μέγιστα οφέλη απόδοσης.
 

  1. Διορθώσεις Σφαλμάτων

software-bugs
Παρά τον αυστηρό έλεγχο των μεγάλων κύριων εκδόσεων του WordPress, μερικές φορές τα σφάλματα μπορούν να γλιστρήσει μέσα από τις «ρωγμές». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν έγκαιρες ήσσονος σημασίας κυκλοφορίες WordPress (αυτά με το X.X.X) να λογοδοτήσουν γι’ αυτό. Για παράδειγμα, η πιο πρόσφατη ενημέρωση WordPress 4.2.3 σταθερό 20 σφάλματα από την απελευθέρωση 4.2.
Τώρα αν πάτε στο φόρουμ υποστήριξης WordPress ζητώντας βοήθεια, η πρώτη συμβουλή που θα πάρετε είναι να ενημερώσετε το WordPress, επειδή αυτό μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Αν επιμένετε για την μην ενημέρωση του WordPress, τότε θα είστε σε θέση να λάβετε βοήθεια.
 

  1. Συμβατότητα (ή όχι)

Συχνά προγραμματιστές plugin και θεμαάτων συντονίζουν τις ενημερώσεις τους με μεγάλες κυκλοφορίες WordPress για να διασφαλίσουν ότι αξιοποιούν πρόσφατα διαθέσιμα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.
Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια ενημέρωση μπορεί να «σπάσει» τα υπάρχοντα plugins του WordPress σας, αν δεν ακολουθούσαν τις βέλτιστες πρακτικές και τα πρότυπα κωδικοποίησης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κρατάτε τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WordPress.
Για να συνοψίσω αυτό επάνω, το μόνο μειονέκτημα είναι ότι σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, το site σας θα «σπάσει». Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι έχετε:

  • Βελτιωμένη Ασφάλεια WordPress
  • Νέα Χαρακτηριστικά WordPress
  • Ταχύτερη χρήση WordPress
  • WordPress site χωρίς σφάλματα
  • Καλύτερη Συμβατότητα

Τώρα που ξέρετε γιατί είναι σημαντικό να έχετε ενημερωμένη την WordPress ιστοσελίδα σας, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να ενημερώσετε WordPress.
 
Πώς να κρατήσετε το WordPress site σας ενημερωμένο
Ενημερώνοντας τον WordPress πυρήνα σας, τα plugins, και τα θέματα κάθε φορά που υπάρχει μια νέα ενημέρωση για αυτούς είναι αρκετά εύκολο. Το WordPress έρχεται με ένα ενσωματωμένο σύστημα ειδοποίηση ενημέρωσης. Επισημαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων ενημερωμένων εκδόσεων όταν συνδεθείτε στο ταμπλό του WordPress σας.
wp-updates
Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να επισκεφτείς τον Πίνακα Ελέγχου » Ενημερώσεις και να εγκαταστήσεις τις ενημερώσεις. Αυτή είναι μια διαδικασία με ένα κλικ.
Ωστόσο, δεδομένου ότι πολλοί διαχειριστές ιστοσελίδα δεν συνδέονται στο WordPress ταμπλό τους καθημερινά, μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για μέρες. Ευτυχώς, έχετε μερικές επιλογές.
Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress 3.7 ή παραπάνω, τότε αυτόματες ενημερώσεις ενεργοποιούνται για ήσσονος σημασίας δελτία (τα οποία προορίζονται για την ασφάλεια και διορθώσεις). Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις για τις μεγάλες κυκλοφορίες, plugins, καθώς και θέματα.
Εναλλακτικά μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις με email όταν υπάρχει μια αναβάθμιση για το WordPress site σας.
 
Λάμβανε ειδοποιήσεις με email για τις ενημερώσεις στο WordPress site σου
Όταν είστε απασχολημένοι με την δουλειά σας, τότε το να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα για να κοιτάξετε τυχόν ενημερώσεις είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνατε. Δεν θα ήταν πιο εύκολο αν θα μπορούσατε να πάρετε μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά που υπάρχει μια ενημέρωση σε ιστοσελίδες WordPress σας;
Ωραία, αυτό είναι εφικτό.
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το plugin WP Ανανεώσεις Notifier. Κατά την ενεργοποίηση, επισκεφθείτε Ρυθμίσεις » Ενημερώσεις Notifier για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του plugin.
wpupdatesnotifications
Αυτό το plugin χρησιμοποιεί το WordPress cron να ελέγξετε το site σας για ενημερώσεις κάθε ώρα. Μπορείτε να αλλάξετε ότι σε μία ή δύο φορές την ημέρα. Όταν υπάρχει διαθέσιμη μια νέα ενημερωμένη έκδοση, αυτό το plugin θα σας στείλει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Από προεπιλογή ελέγχει για ενημέρωση τον WordPress πυρήνα, τις αναβαθμίσεις των plugin και τις αναβαθμίσεις θεμάτων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο Save Settings με κουμπί δοκιμής email.
Εάν δεν λάβετε το email δοκιμής από το plugin, στη συνέχεια, ελέγξτε έξω τον οδηγό μας για το πώς να διορθώσετε το WordPress δεν στέλνει το θέμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 
Αυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων στο WordPress
Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία ακόμα περισσότερο. Το WordPress σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις για τις κύριες κυκλοφορίες, τα plugins, και τα θέματα.
Αν ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, τότε υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος ότι η ιστοσελίδα σας μπορεί να «σπάσει» και δεν θα είναι σε απευθείας σύνδεση για να το διορθώσουμε αμέσως. Έχοντας πει αυτά, αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, τότε υπάρχουν δύο τρόποι για να το (μέθοδος plugin και τη μέθοδο κώδικα) κάνετε.
Ας ρίξουμε μια ματιά στην μέθοδο με το plugin πρώτα.
Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το plugin » Easy Update Manager. Κατά την ενεργοποίηση, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον Πίνακα Ελέγχου » Επιλογές Ενημέρωσης για να ρυθμίσετε το plugin.
automaticupdates
Τώρα θα πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα αυτόματες ενημερώσεις, όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις για τα βασικά plugins τα θέματα, και τα αρχεία μετάφρασης. Μόλις τελειώσετε, απλά να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.
Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σε βοήθησε να έμαθες γιατί πρέπει να έχεις πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress.

Διαβάστε επίσης