2020

Πρώην πρόεδρος Facebook : «Βοήθησα το Facebook να καταστρέψει την ανθρωπότητα»

sean parker facebook
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Digital Marketing

Υπηρεσία iArk Hybrid

Ο δισεκατομμυριούχος και πρώην πρόεδρος του Facebook, Sean Parker λέει τώρα ότι μετάνιωσε που βοήθησε το Facebook να μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο από ένα απλό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook αυξήθηκε με την «εκμετάλλευση μιας ευπάθειας στην ανθρώπινη ψυχολογία», με την απληστία για προσοχή και το προσεκτικό σύστημα ανταμοιβής που δημιούργησε για να κρατήσει τους χρήστες εθισμένους.
«Πρέπει να σας δώσουμε μια μικρή δόση ντοπαμίνης κάθε φορά που κάποιος σχολίασε ή του άρεσε μια φωτογραφία σας, μία δημοσίευση ή οτιδήποτε… Είναι ένας κύκλος κοινωνικής επικύρωσης. μια ευπάθεια στην ανθρώπινη ψυχολογία», παραδέχθηκε ο Sean Parker.
Η υποστήριξη του Parker συνέβαλε στη μετατροπή του λογισμικού από την πανεπιστιμιούπολη του Harvard σε παγκόσμιο φαινόμενο βάζοντας έτσι τον Marc Zuckerberg σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου της Silicon Valley. Ως ανταμοιβή, ο Parker έγινε πρόεδρος της εταιρείας, αλλά μόνο για λίγο, καθώς απολύθηκε νωρίς μετά τη σύλληψή του για κατοχή κοκαΐνης, αν και δεν χρεώθηκε ποτέ. Ο Parker διατήρησε το 4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η καθαρή του αξία υπολογίζεται σε 7,8 δισ. δολάρια.

Ο Parker ήταν 15 ετών όταν συναντήθηκε με τον Shawn Fanning μέσω του μυστικού hacking υπολογιστών και αργότερα οι δυο τους θα ξεκινήσουν το Napster το 1999. Ο Parker έγινε στη συνέχεια επενδυτής στο Spotify. Οι λιγότερο εμπνευσμένες ιδέες του περιλαμβάνουν την έναρξη ενός «κλώνου» του Chatroulette και τη δωρεά σε μια Επιτροπή Πολιτικής Δράσης που δημιουργήθηκε ως όχημα βοηθείας για τον εκκεντρικό νομικό καθηγητή Lawrence Lessig.

Don't Miss

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για Digital Marketing & Social MEdia

6 κομβικά λάθη SEO που γίνονται στα eShop

Είναι αρκετά σύνηθες για όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να πιστεύουν ότι με την καταχώριση εκατοντάδων ή χιλιάδων προϊόντων στο eshop τους θα αρχίσει να «κινείται» το traffic στις

Read More »

UPDATE 29/5: Τουρισμός : Σε ποιες χώρες να κάνετε στοχευμένες Google διαφημίσεις

Ο Covid19 υποχωρεί και ο τουρισμός ανθίζει ξανά…είμαστε όμως τελικά έτοιμοι να αποκτήσουμε αυτές τις “μειωμένες” κρατήσεις; Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά δημοσιεύματα όσον αφορά

Read More »
Scroll to Top